Bryllupsgave til Blå Kors Kompasset

For ganske nøyaktig ett år siden kom det en rørende e-post til Blå Kors Kompasset Trondheim. Det var Ann-Kristin fra Rissa som skrev på vegne av seg selv og sin forlovede Inge Arild. Paret hadde to ønsker for bryllupet som skulle stå i juni.

E-posten

Slik lød e-posten: «Jeg og min forlovede skal gifte oss i juni, og vi har to ønsker for bryllupet: 1) en pengegave til barn og unge i Kompasset Trondheim og 2) et alkoholfritt bryllup. Vi har begge vokst opp i alkoholiserte hjem, og vet hvor vondt det kan være, under oppveksten og i fortsettelsen. Derfor er det så viktig at barn og unge som vokser opp i rusbelastede hjem får hjelp og støtte og noen oppmuntringer underveis. Det har dere forstått, og vi er takknemlige for at det finnes et hjelpeapparat.»

Oppveksten

– Vi har begge vokst opp på Hitra og på den tiden var det ikke mye bevissthet om barn som vokser opp i hjem preget av alkoholmisbruk. Alkoholmisbruket i våre hjem var godt kjent for lokalsamfunnet, og verken skole, offentlige etater, eller andre voksne grep inn. I mitt tilfelle var det til slutt likevel barnevernet som kom, etter at de hadde fått en bekymringsmelding. Men da hadde jeg rukket å bli 14 år, og det meste av barndommen var «gått tapt». Mamma betydde alt for oss barna, selv om hun ikke greide å komme seg ut av et destruktivt ekteskap, forteller Ann-Kristin.

Ann-Kristin forteller også at livet etter en slik krevende oppvekst er preget av skam, mindreverdighetsfølelse, ensomhet og mistrivsel i egen kropp.

– Vi burde begge fått snakket mer om det følelsesmessige etter en slik traumatisk barndom og oppvekst. Derfor er vi så glade for å kunne støtte nettopp et slikt faglig godt hjelpetilbud som Kompasset, sier Inge Arild, som har utdannelse som barnevernspedagog.

Forsonet med eget liv

– Etter hvert som jeg er blitt eldre har jeg forsonet meg med eget liv, og jeg kjenner i dag at mange av de vonde følelsene har sluppet taket. Jeg har fått en indre ro. Det er viktig å holde fast i håpet, for det er håp for alle, understreker hun.

Om vi kan være med og bidra til en liten ekstra oppmuntring for disse barna, ønsker vi veldig det!» Gjestene i Ann-Kristin Eidsvåg og Inge Arild Kjølsø sitt bryllup fulgte entusiastisk opp. De ga nesten 30.000 kroner til Blå Kors Kompasset Trondheim.

Stor takk fra Kompasset Trondheim

Kompasset-leder i Trondheim, Ingvil Øiestad Løvik, ble nesten målløs da den hyggelige meldingen kom om bryllupsplanene – og da gavene kom inn på kontoen.

– Denne støtten til unge som har hatt en krevende oppvekst og som sliter med ettervirkningene både varmer og imponerer. Ann-Kristin og Inge Arild vet hva det handler om, det er tydelig, sier en takknemlig Ingvil Løvik. Blå Kors Kompasset Trondheim feiret femårsjubileum sist høst.

Massasjestol

Det er bestemt hva bryllupsgaven fra Ann-Kristin og Inge Arild skal gå til: anskaffelse av en massasjestol til Kompassets stille rom i Trondheim.

Vi runder av med teksten som står på takkekortene til bryllupsgjestene:

Med gaven fra deg
har du muliggjort brobygging
mellom mennesker i sårbare situasjoner.
Mennesker som kan få hjelp
til å navigere i egne følelser.

Tusen takk for gaven til Kompasset Trondheim!

Denne saken ble først publisert på blakors.no