En annerledes lunsjpause

Det ble en meningsfull og annerledes lunsjpause. Her er terapeut Veslemøy Storstein sammen med Anne Marie Hagen Pollestad

Lunsjpausen her om dagen ble annerledes enn lunsjpauser flest hos Blå Kors Kompasset Sandnes. Vi ventet ikke besøk, og ble derfor overrasket da døren gikk opp. Inn kom en 70 år gammel smilende dame. Førsteinntrykket var at hun nok hadde gått feil, ettersom alderen tilsa at hun var utenfor Kompassets målgruppe. Også dette førsteinntrykket viste seg å være feil.

 

«Noe forferdelig vil skje»

Inn kom Anne Marie Haga Pollestad. Hun slo seg ned, og vi fikk en samtale og delte noen erfaringer som gjorde inntrykk. Anne Marie Haga Pollestad hadde med seg et glødende engasjement for de unge i Kompasset og ei bok hun selv har skrevet. Hennes bok «Noe forferdelig vil skje» er hennes skildringer og minner fra egen oppveksthistorie på 50- og 60- tallet, en oppvekst sterkt preget av farens alkoholproblem og morens psykiske lidelse.

 

En annen tid, like historier

Temaene i Pollestads historier er ikke ulike historiene til de unge i Kompasset, men fra en annen tid. Sporene det har satt i livet er også gjenkjennelige. I boka etterlyser Pollestad et savn som ung etter et sted hvor hun og søsknene kunne fått hjelp til å komme seg videre for sin egen del. Vel 50 år etter dette tilbudet en realitet i Blå Kors Kompasset, noe Anne Marie gleder seg over på vegne av de unge som erfarer det samme som hun gjorde for over 50 år siden. Boka kan lånes av oss, biblioteket eller kjøpes i bokhandelen.

Av Håkon Hauge Johnsen